2023 i backspegeln: Reflektioner och Framtidsvisioner för 2024

2023 var ett spännande år för Curest och utvecklingen av framtidens fysioterapi. Med hela 149 225 utförda övningar av patienter från Ystad i söder till Karesuando i norr har vi verkligen börjat etablera Curest som den ledande vårdgivaren inom digital fysioterapi.

Ett stort steg under under det senaste året var Curest gett människor möjligheten att rehaba på distans, genom att kontakta Curest direkt. Det har öppnat upp för personer runt om i Sverige att snabbt dra nytta av Curests VR-rehab. Och snacka om resultat – vi har massor av glada patienter!

Mätningar visar att Curests VR-rehab är ca fyra gånger effektivare än traditionella rehabmetoder. Det här är inte bara en gamechanger för hur rehab utförs, det gör också att patienterna mår bättre! I slutet av 2023 publicerade Luleå tekniska Universitet en validitetsstudie över noggrannheten i Curests algoritmer. Denna visade på mycket goda resultat vilket banar för ytterligare behandlingsområden och funktioner.

Under 2023 släpptes fyra nya releaser av Curest VR med nya funktioner och övningar i appen. I början av 2024 kommer den första lanseringen av övningar för överkroppen, vilket gör att fler människor kan dra nytta av Curest.

I slutet av 2023 slöt vi avtal med en av Europas största vårdgivare, Ramsay Santé, som redan använder redan Curest i Sverige via Capio och i Norge via Volvat. Via Ramsay Santé är marknader som Frankrike, Danmark och kanske till och med globalt nästa steg.

En ytterligare milstolpe är att från januari 2024, kan människor med sjukförsäkring via SOS International också dra nytta av Curests metoder, då deras kunder kan hänvisas till Curest för sina rehab-behov.

2023 var alltså inte bara ett år av siffror och geografisk expansion, utan också av att knyta viktiga partnerskap och göra riktigt bra saker för folk som behöver rehab. Vi ser fram emot ett spännande 2024 med nya möjligheter att erbjuda människor vägen till ett liv som inte begränsas av smärta!

Föregående
Föregående

Är det vanligt med yrsel vid användning av virtual reality?

Nästa
Nästa

Träffa Curest på e-Hälsa+MVTe 2024 på Kistamässan i januari