21.09.09

Rehab på distans i Region Västerbotten

Under hösten 2020 och våren 2021 har patienter med nackbesvär i Storuman och Sorsele fått testa VR-glasögon från bolaget Curest i sin rehabilitering. Nu pågår planering för fortsatt användning och uppskalning.

God och nära vård
Region Västerbotten arbetar för att genomföra de förändringar och förbättringar som behövs för att upprätthålla och utveckla kvaliteten samt öka produktiviteten i sjukvården. Visionen är “Digitalt när det går, fysiskt när det behövs”, och där passar lösningar som Curest VR in.

När patienten utför en övning med Curest VR skickas data i realtid till en fysioterapeut. Data som skickas innehåller bland annat information om vilken övning som utförts, hur det gått och hur patientens rörelseförmåga utvecklas åt olika håll. Idag är det ca 12 000 patienter årligen som kan träna med denna träningsmetod i Västerbotten.

– Det har varit en mycket positiv upplevelse, patienterna har tyckt det varit roligt och blivit motiverade. Det är också väldigt bra att vi kan få ut specialistvården till patienterna, för det här är vård vi inte kan erbjuda i vanliga fall, berättar Mimmi Sokka, fysioterapeut på Storuman sjukstuga.

Rehab på distans i Region Västerbotten
VR-rehab i Storuman, Västerbotten
This website uses cookies to ensure you get the best experience. By using our website, you accept these cookies.