21.01.25

Patientberättelse – Robin Nilsson

Robin Nilsson är 40 år, bor i Skåne och jobbar administrativt inom transport & logistik. En bilolycka i september 2020 resulterade i svår migrän. Via läkarens rekommendationer fick Robin kontakt med en fysioterapeut och testade Curest VR. Efter 4 veckors hemmaträning med VR var smärtan helt borta.

Robin har under hela sitt vuxna liv haft migrän som blossar upp 3-4 gånger per år. I en bilkö i september 2020 blev han på körd bakifrån av en bil som körde i hög hastighet. Från stillastående slungades hans bil in i bilen framför och Robin fick en whiplash-skada.

– Jag blev stel direkt efteråt och sökte vård. Men rekommendationen jag fick var att gå hem och vila då jag endast var stel och egentligen inte hade speciell ont. Jag styrketränar och är aktiv i vanliga fall så det var frustrerande att gå hem och inte göra någonting.

Tre månader efter skadan så fick Robin ihållande svår migrän med illamående och ljuskänslighet som följd. Att kunna jobba var inte på kartan.

– Det blev så illa att jag inte klarade av att göra någonting. Det spelade ingen roll om jag blundade eller hade ögonen öppna. Jag sökte vård igen och träffade läkare som gav medicin mot ljuskänslighet och hänvisade mig till fysioterapeut.

Under första mötet så testade Robin att träna med VR-glasögon. På kliniken gick fysioterapeut genom de olika övningar och undersökte rörelseförmåga och smärta. Det tog ungefär 20 minuter.

– Efter mötet fick jag ta med Curests VR-glasögon hem. Eftersom jag är van vid styrketräning så kändes det ovant i början att utföra så små rörelser som programmet visar men det var enkelt att få in rörelsemönstren.

– På fysioterapeuts inrådan så började jag med de lägsta nivåerna och jobbade mig gradvis uppåt. Jag kände lite illamående första gången men det gick över ganska fort. Efter redan 4 dagar med träningen så började huvudvärken släppa!

– Efter det så tränade jag 2-3 gånger i veckan med glasögonen och varje gång så körde jag ungefär 20 minuter. Resultaten blev bättre och bättre och idag är min smärta helt borta! Från att knappt orka med vardagen till att vara helt friskt är så befriande!

Favoritövningen är “liggande åttan” och det var den som utfördes flitigast.

– Jag gillar den för den känns mest som ett spel. Man tävlar mot sig själv och försöker hela tiden bli bättre och bättre. Det gäller bara att inte träna för mycket och sluta när man blir öm eller det gör ont. Det var min fysioterapeut mycket noggrann med! Jag började försiktigt på lägsta nivån, sedan ökade jag och jag nu har jag klarat av alla nivåer!

– Jag tränade hemma med utrustningen i totalt 5 veckor. Smärtan är helt borta och nu har jag lämnat tillbaka VR-glasögonen. Jag är så tacksam att fått använda denna träningsmetod! Det har förändrat mitt liv och så smidigt att kunna göra allt hemifrån!

Patientberättelse - Robin Nilsson
Robin
This website uses cookies to ensure you get the best experience. By using our website, you accept these cookies.