21.11.11

Patientberättelse – Per-Eric

Per-Eric är 67 år och bosatt i södra Skåne. Migrän och huvudvärk har till och från varit en del av Per-Erics liv de senaste 40 åren men i april i år gick det inte längre. Via Capio Rydsgård fick Per-Eric testa Curest VR och efter några veckor var smärtan mycket mer hanterbar .

“För mig har träningen med Curest VR varit livsförändrande” – Per-Eric

Orsaken till smärtan har inte varit möjlig att fastställa men Per-Eric har haft fyra misstänka epileptiska anfall. Det första redan på 80-talet och det senaste inträffade 2005. Efter det var det heller inte möjligt för Per-Eric att köra bil.

– Jag minns en gång då jag klippte gräset och började se dubbelt, efter en stund kom också migrän och kort därefter var jag tvungen att lägga mig för att jag såg tre gräsklippare framför mig. När jag får ont så blir jag oftast sängliggandes i ett dygn och kan inte göra något.

I början av 2021 så kom smärtan oftare och i april bestämde sig Per-Eric att söka vård igen.

– Jag tog kontakt med Capio Rydsgård och fick träffa en fysioterapeut. Han visade mig VR-glasögonen och sade att jag skulle testa dessa. Min första tanke var – “hur kan detta hjälpa men jag ska ge dem en chans”.

– Första gångerna jag använde dem så kunde jag träna 5-10 minuter sedan fick jag yrsel, men efter 1 vecka så kunde jag träna längre pass. Efter 1 månad med VR-glasögonen så började jag märka skillnad, jag fick fortfarande värk men behövde inte gå och lägga mig.

Per-Eric & Capio hade uppföljningar med jämna mellanrum för att anpassa och utveckla träningen. Varannan dag så tränade Per-Eric i 35 minuter på morgonen.

– Det bästa är tillgängligheten! Jag behöver inte åka någonstans och kan träna hemma vid köksbordet. När jag träffat “kotknackare” eller osteopat så är det skönt för stunden men smärtan kommer tillbaka efter några dagar. Med VR-glasögonen så kunde jag träna när jag ville och så bra som jag blev efter några månader, så bra har jag inte varit på 30 år.

// Per-Eric

Patientberättelse - Per-Eric
This website uses cookies to ensure you get the best experience. By using our website, you accept these cookies.