22.01.07

Patientberättelse – Lars

Efter 13 år av långvariga problem efter en trafikolycka har Lars, 58 år, för första gången kunnat minska användning av starka smärtstillande efter enbart fem veckors träning med Curest VR. “Jag önskar verkligen att jag hade fått börja med Curest VR direkt efter min olycka och tipsar alla med långvariga nackproblem att prova!” – Lars, 58 år

Lars kom i kontakt med Curest genom Personskadeförbundet RTP i Örebro. Efter en trafikolycka som inträffade 13 år sedan har Lars haft whiplash och har sedan dess varit sjukpensionär och haft svåra problem med bland annat smärta, huvudvärk, stelhet och hjärntrötthet vilket påverkat hans vardag negativt. Idag har Lars tränat med Curest VR i fem veckor i samråd med fysioterapeut på distans och har redan upplevt enorma förbättringar i sitt välmående.

“Till en början fick jag ganska mycket träningsvärk i nacken, vilket jag aldrig tidigare haft innan! Det gick dock över efter en vecka eller så. Det jag sen märkte var att jag började känna mig mer rörlig och mjuk i nacken. Jag la märke till att jag kunde titta runt i affären när jag handlade, vilket varit ett stort problem tidigare. I juletider ska tomtar och julbelysning upp och jag är förvånad över att jag klarat så bra. När jag har behövt titta upp och lyft armarna för att ta ner saker från hyllor eller hänga upp julpynt har jag fått så ont i både nacken och i huvudet, men nu klarar jag av det utan att behöva ta extra smärtstillande. Tidigare har jag alltid behövt ta höga doser smärtstillande efter en ansträngande aktivitet vilket jag för första gången den senaste veckan kunnat hoppa över! Jag har också kunnat vara aktiv under längre perioder och minskat vilan efteråt. Huvudvärken som jag haft sedan tidigare har även blivit bättre och bättre. Den senaste veckan har jag inte ens känt av någon huvudvärk vilket är stort!

Men det som jag tycker är det bästa med Curest är tillgängligheten. Jag behöver inte åka in till min fysioterapeut och få behandling, jag har ju min fysioterapeut med mig varje dag hemma! Det är mycket lättare att slippa ta mig ut, särskilt nu i Corona-tider. Nu kan jag träna hemma varje dag och när det passar mig. Jag vet också att om jag inte tränar kommer det visas i portalen till min fysioterapeut vilket motiverar mig till att träna på. Jag kommer ju inte undan!

Sen tycker jag att det är väldigt kul att kunna gå in i portalen för att se om rörligheten faktiskt blivit bättre, och det har den! Till och med min fysioterapeut som jag går till några gånger i månaden för mobilisering märker att jag har blivit rörligare i nacken vilket är roligt att höra!

Jag önskar verkligen att jag hade fått börja med Curest VR direkt efter min olycka och tipsar alla med långvariga nackproblem att prova!”

// Lars

Patientberättelse - Lars
Videomöte mellan Lars & Curest
This website uses cookies to ensure you get the best experience. By using our website, you accept these cookies.