20.12.07

Patientberättelse – Gun-Sofi

Gun-Sofi är 61 år och jobbar som sjuksköterska på Sunderby sjukhus i Norrbotten. I många år har hon lidit av nackbesvär efter ha promenerat på isen utanför Luleå, halkat och ramlat.

– Även om jag ständigt har ont så har min skada har aldrig varit så svår att jag inte kunnat gå till jobbet, så där får jag ändå säga att jag haft lite tur. Jag har testat alla möjliga olika behandlingar i perioder men det är aldrig något som riktigt har funkat. Jag tror det dels beror på att det är svårt att komma till fysioterapeut och att träningen hemma kanske inte alltid blir av…

Gun-Sofi har behandlats av fysioterapeut på Hermelinen i Luleå för sin nackskada och fick låna hem VR-glasögon med Curests träningsprogram.

– Det bästa är att träningen blir av! Arbetsdagar så tränade jag på kvällarna, helgerna då jag har mer tid så hinner jag med att köra några övningar på morgonen och sedan på kvällen också. Efter ett möte med min fysioterapeut i Luleå så hade jag VR-glasögonen hemma i 2 månader och jag tränade varje dag! Jag känner nu att jag blivit mycket bättre!

– Det är bra att övningarna är indelade i nivåer. Eftersom att jag har haft min skada länge så började jag försiktigt på lägsta nivån. Sedan ökade jag och jag nu har jag klarat av alla nivåer!

– Min fysioterapeut var med och motiverade mig att våga utmana lite. Det kändes lite ovant med VR-glasögonen första gången med den känslan försvann när man började med övningarna. Man glömmer nästan bort att man har dem på när man kör igång och tänker inte på att det är fysioterapi man håller på med. Eftersom det är roligt så får man nästan tänka på att inte träna för mycket!

– Nu har jag lämnat tillbaka glasögonen men känner att jag saknar dem! Speciellt nu under pandemin har det varit smidigt att ha fysioterapeuten med sig hem!

Patientberättelse - Gun-Sofi
Gun-Sofi

Samarbetet mellan Curest och Hermelinen medfinansieras av Längmanska Företagsfonden.

This website uses cookies to ensure you get the best experience. By using our website, you accept these cookies.