För vårdgivare

Vårdgivare möter dagligen flera utmaningar – långa köer, osäkra resultat och begränsad tid för varje patient. På Curest kombinerar vi modern teknologi med fysioterapi för att göra ditt arbete enklare och mer effektivt.

Curest tar dig närmare varje patient

Våra digitala lösningar kopplar ihop dig och dina patienter oavsett om de tränar hemifrån eller på din klinik. Skapa personliga träningsprogram utifrån screeningresultat och följ patienternas framsteg direkt från din dator. 

Följ varje patients rehabilitering på distans.

Se när dina patienter tränar och få resultatet från varje övning.

Ta med dig jobbet dit du vill och håll koll på patienternas framsteg.

Varierande träningsmiljöer ökar patientens motivation. 

Det här är Curest VR

Med Curest VR gör patienten sina rehabövningar i en interaktiv och lekfull miljö för att förbättra sin rörelse, koordination och kontroll.

Varje övning är utvecklad av fysioterapeuter specialiserade inom whiplash, hjärntrauman, migrän och yrsel.

20220120-DSC01352-red

Träning oavsett tid eller plats

Idag används Curest VR på sjukhus, privata kliniker och hemma hos patienten. Det kan användas som det huvudsakliga träningsredskapet eller som ett komplement till multimodal rehabilitering. Curest VR kan användas på flera olika sätt beroende på klinikens förutsättningar.

Boka tider för individuella eller träning i grupp med Curest VR. 

Låna ut Curest VR till patienter och gör uppföljningar från din dator. 

Använd Curest VR som ett vanligt träningsredskap på gymmet. 

För vårdgivare

Rehabilitering kan vara hållbart

Patienter som använder Curest VR är mer självständiga eftersom de får instruktioner och feedback oavsett varifrån de tränar. 

När du som fysioterapeut arbetar remote kan du hjälpa fler patienter samtidigt och minska behovet av transporter och körtid. 

  • Fler patienter
  • Mindre resande
  • Spara resurser och tillgångar
  • Arbeta hållbart

Gör livet bättre

Curests uppdrag är att öka livskvaliteten och hjälpa människor tillbaka till en fungerande vardag. Vår vision är att skapa en värld där varje patient behandlas rätt från början för att kunna bli det allra bästa av sig själv igen.

FAQ

Idag används Curest i sjukhus, privata kliniker och hemma hos patienten. Det enda som behövs är ett VR-headset, en dator och en Curest-licens. 

Vårt VR-headset är justerbart och det finns gott om utrymme för glasögon undertill, med undantag för väldigt stora bågar. Vi rekommenderar linser för att det ska vara så komfortabelt som möjligt. Vid mindre synfel rekommenderar vi att du testar utan glasögom. 

Vissa patienter kan uppleva åksjuka, yrsel, huvudvärk och andra liknande symptom vid en VR-session. Ungefär 10% av de som testar VR för allra första gången upplever någon typ av obehag. De flesta patienter som känner ett första obehag vänjer sig oftast snabbt med miljöerna och märker att symptomen minskar vid upprepad användning.  

Det är väldigt individuellt. Vissa kan känna av åksjuka eller yrsel vid vissa typer av VR-upplevelser, men våra lösningar är gjorda för att vara skonsamma som möjligt och för de flesta minskar obehaget direkt. 

Våra lösningar är designade för att både guida patienten och mäta rörelserna. Det har aldrig tidigare varit möjligt med traditionell rehab och det ger även din sjukgymnast ett databaserad beslutsunderlag. 

Sedan är det också väldigt roligt! Problemet med traditionell rehab är att den ofta blir eftersatt. Med Curest VR kommer du behöva hindra dig själv för att inte använda det för mycket!

Inga problem! Curest VR kommer i ett färdigt kit som är redo att användas direkt. Inga sladdar eller datorer. Sedan har du självklart alltid en professionell fysioterapeut som kan hjälpa dig. De digitala övningarna i Curest VR kan skräddarsys efter varje patient och anpassas efter tid och patientens framsteg. 

Hör av dig!

Vi ser alltid fram emot att träffa nya människor! Om du är intresserad av våra lösningar, eller en nystart på karriären, då är du mer än välkommen att kontakta oss! Du kan slå en signal, besöka vårt kontor eller fylla i kontaktformuläret.

Genom att skicka meddelandet godkänner du våran integritetspolicy