För vårdgivare

Curest tar dig närmare varje patient.

Fysioterapi med VR har visat sig ge fyra gånger bättre effekt, tack vare ökad följsamhet. Curest erbjuder lösningar för behandling av nacksmärta och relaterade besvär, som kombinerar modern teknologi med evidensbaserade metoder för att göra ditt arbete enklare.

Motiverande övningar som ger bättre resultat.

Med Curest gör patienten sina rehabövningar i en interaktiv och lekfull miljö för att förbättra sin rörelse, koordination och kontroll. Guidning direkt i VR-glasögonen gör det enkelt att komma igång. De finmotoriska och exakta övningarna stimulerar syn, balans och muskelatur.

Fördelarna med Curest.

Skapa personliga träningsprogram utifrån faktiska screeningresultat och följ patienternas framsteg i realtid.

 

Öka motivationen.

Forskningen visar att interaktiva träningsmiljöer i VR ökar patientens motivation, och följsamhet.

Resultat i realtid.

Se när dina patienter tränar och få tillgång till resultatet från övningarna direkt via webbportalen.

Hjälp fler patienter.

Effektivisera ditt arbete så att du kan hjälpa fler utan att öka din arbetsbelastning.

Arbeta remote.

Du får möjlighet att ta med dig jobbet dit du vill och träffa dina patienter på distans.

Framtidens fysioterapi är både skräddarsydd och effektiv.

Vårdgivare möter dagligen flera utmaningar – långa köer, osäkra resultat och begränsad tid för varje patient. Curest erbjuder en plattform som möjliggör att på distans följa upp resultat och framsteg i rehabiliteringen, samt säkerställa att träningen är rätt utformad. Patienterna får ett motiverande träningsverktyg och vårdpersonal erbjuds ett nytt och mer effektivt arbetssätt.

Framtidens patientresa.

Ett första besök och screening sker på klinik eller digitalt.

Patienten får med sig Curest VR-glasögon hem för träning på distans.

Övningarna genomförs i en virtuell miljö som guidar till rätt rörelser.

Träningsresultaten loggas så att fysioterapeuten kan följa framstegen.

När patientens mål är uppnådda lämnas VR-glasögonen tillbaka.

Med Curest VR får vi möjlighet till bättre diagnostisering, monitorering och behandling av patienter. Alla patienter har blivit rörligare samtidigt som smärtan minskade.
— Oliver Willnow, fysioterapeut på Capio Novaklinken
En mycket positiv upplevelse, patienterna tycker det är roligt och motiverade. Väldigt bra att vi kan få ut specialistvården som vi inte kan erbjuda i vanliga fall.
— Mimmi Sokka, fysioterapeut på Storuman hospital
Nu kan ta det vi tidigare enbart kunde göra i labbmiljö till kliniken och patientens hem genom VR. Vi har utfört många tester och Curest är oerhört kraftfullt.
— Ulrik Röijezon, professor i fysioterapi vid Luleå tekniska universitet
Att göra en rehabilitering till något roligt och utmanande resulterar i att patienter faktiskt gör sina övningar. De gör lite mer varje dag än tidigare, och kan följa sina framsteg.
— Victor Stenberg, fysioterapeut på Capio i Orust

Flexibel rehabilitering av besvär med nacke och huvud.

Idag används Curest VR på sjukhus, privata kliniker och hemma hos patienten. Det kan användas som det huvudsakliga träningsredskapet eller som ett komplement till multimodal rehabilitering. Lösningen kan användas på flera olika sätt beroende på klinikens förutsättningar.

 

Rehab på kliniken

Boka tider för individuella eller träning i grupp med Curest VR.

Hemmaträning

Låna ut Curest VR till patienter och gör uppföljningar från din dator.

Drop in-tider

Använd Curest VR som ett vanligt träningsredskap på gymmet.

Vanliga frågor och svar.

  • Precisionen i våra VR-glasögon möjliggör noggranna mätningar av rörlighet, kroppskontroll och motorik. Screeningen kan genomföras på plats på kliniken, men även när den görs på distans får fysioterapeuten tillgång till mätresultat som gör det möjligt att skräddarsy behandlingen.

  • En vanlig rehabiliteringsperiod innebär 2–3 träningspass per dag under 6 veckor, där varje pass tar 2-10 minuter. Patienten kan få med sig VR-glasögonen och träna hemma, på jobbet eller var som helst.

    Wi-fi är det enda som krävs. Någon djupare teknisk kunskap är inte nödvändig.

  • Vissa patienter kan uppleva lindriga obehag som åksjuka eller yrsel, men dessa symtom försvinner oftast snabbt. Patienter med epilepsi ska inte nyttja VR-träning.

  • Vårt VR-headset är justerbart och det finns utrymme för glasögon under, med undantag för väldigt stora bågar. Vi rekommenderar linser för att det ska vara så komfortabelt som möjligt. Vid mindre synfel rekommenderar vi att man testar utan glasögon.

  • Nej, Curests VR-glasögon är medicinskt certifierade och måste användas för att säkerställa kvalitet och säkerhet under behandlingen.

Aktuellt hos Curest.