För patienter

Vägen tillbaka från en nack- eller huvudskada kan vara lång, och osäkra träningsresultat samt få uppföljningstillfällen är ofta hinder för rehabiliteringens framsteg. På Curest behandlar vi alla patienter lika och med digitala verktyg hjälper vi människor att bli det allra bästa av sig själv igen.

Med Curest är rehab roligt och effektivt

Curests uppdrag är att öka livskvaliteten och hjälpa människor tillbaka till en fungerande vardag. Vi kombinerar modern teknologi med fysioterapi för att göra rehabilitering roligt och med mer tillförlitliga resultat. Våra digitala verktyg kopplar ihop dig med en personlig fysioterapeut som utformar träningsprogram efter dina behov och förutsättningar. 

Whiplash eller andra skador från plötsliga vridningar.

Kännetecknas av ofrivilliga muskelsammandragningar i nacken.

Många vuxna upplever dagligen yrsel eller svindel. 

Migrän är den näst mest vanliga typen av huvudvärk. 

Det här är Curest VR

Med Curest VR utför du dina övningar i en interaktiv och lekfull miljö för att förbättra din rörelse, koordination och kontroll.

Varje övning är utvecklad av fysioterapeuter specialiserade inom whiplash, hjärntrauman, migrän och yrsel. 

20220120-DSC01310-red-2

Kom igång med Curest VR

Curest VR är tillgängligt för privatpersoner och vårdgivare – allt du behöver är ett VR-headset, en dator och din Curest-licens. Vi hjälper dig alltid att komma i gång genom ett videomöte! 

För patienter

Träning oavsett tid eller plats

Idag används Curest VR på sjukhus, privata kliniker och hemma hos patienten. Det kan användas som det huvudsakliga träningsredskapet eller som ett komplement till multimodal rehabilitering. Curest VR kan användas på flera olika sätt beroende på klinikens förutsättningar.

Koppla upp ditt VR-headset till Wi-Fi och träna hemifrån.

Ta med dig Curest VR för att hålla igång träningen. 

Låna ett VR-headset hos din lokala vårdgivare.

Få feedback i realtid och bli återställd på nolltid

Som patient följer du olika rörelsemönster som visualiseras i en virtuell miljö. Resultatet av varje övning visas direkt i programmet och skickas sedan till din fysioterapeut för utvärdering.

  • Se hur dina resultat förbättras med varje pass
  • Ta emot feedback och få nya övningar
  • Välj mellan olika virtuella träningsmiljöer
20220120-DSC01379-red

FAQ

Idag används Curest i sjukhus, privata kliniker och hemma hos patienten. Det enda som behövs är ett VR-headset, en dator och en Curest-licens. 

Vårt VR-headset är justerbart och det finns gott om utrymme för glasögon undertill, med undantag för väldigt stora bågar. Vi rekommenderar linser för att det ska vara så komfortabelt som möjligt. Vid mindre synfel rekommenderar vi att du testar utan glasögom. 

Vissa patienter kan uppleva åksjuka, yrsel, huvudvärk och andra liknande symptom vid en VR-session. Ungefär 10% av de som testar VR för allra första gången upplever någon typ av obehag. De flesta patienter som känner ett första obehag vänjer sig oftast snabbt med miljöerna och märker att symptomen minskar vid upprepad användning.  

Det är väldigt individuellt. Vissa kan känna av åksjuka eller yrsel vid vissa typer av VR-upplevelser, men våra lösningar är gjorda för att vara skonsamma som möjligt och för de flesta minskar obehaget direkt. 

Våra lösningar är designade för att både guida patienten och mäta rörelserna. Det har aldrig tidigare varit möjligt med traditionell rehab och det ger även din sjukgymnast ett databaserad beslutsunderlag. 

Sedan är det också väldigt roligt! Problemet med traditionell rehab är att den ofta blir eftersatt. Med Curest VR kommer du behöva hindra dig själv för att inte använda det för mycket!

Inga problem! Curest VR kommer i ett färdigt kit som är redo att användas direkt. Inga sladdar eller datorer. Sedan har du självklart alltid en professionell fysioterapeut som kan hjälpa dig. De digitala övningarna i Curest VR kan skräddarsys efter varje patient och anpassas efter tid och patientens framsteg. 

Hör av dig!

Vi ser alltid fram emot att träffa nya människor! Om du är intresserad av våra lösningar, eller en nystart på karriären, då är du mer än välkommen att kontakta oss! Du kan slå en signal, besöka vårt kontor eller fylla i kontaktformuläret.

Genom att skicka meddelandet godkänner du våran integritetspolicy