21.04.08

Capio Novaklinken väljer Curest för rehabilitering på distans

Capio Novaklinken väljer Curest för rehabilitering på distans
Oliver Willnow, Fysioterapeut Capio Novakliniken Rydsgård

Curest har utvecklat ett virtuellt rehabprogram för nack- och huvudskador. Efter en längre testperiod väljer Capio Novaklinken i skånska Rydsgård att fortsätta använda tekniken.

Med Curest VR kan patienten träna hemifrån med hjälp av ett par VR-glasögon med förinställda övningar. På Novakliniken i Rydsgård har man efter en lyckad testperiod beslutat att fortsätta erbjuda Curest VR-lösning. Det gör att den lilla kliniken kan hjälpa fler patienter samtidigt, något som tidigare varit svårt då det bara finns en fysioterapeut tillgänglig.

Med Curest VR är det enklare för mig att följa varje patients framsteg eftersom var och en kan träna självständigt hemifrån. De får instruktioner och feedback direkt av programmet och jag kan följa upp på distans. Jag får möjlighet till bättre diagnostisering, monitorering och behandling av patienter. Under testperioden har alla patienter i behov av förbättring av rörlighet blivit rörligare samtidigt som smärta minskade, säger Oliver Willnow, fysioterapeut på Capio Novaklinken.

Idag är Curest VR särskilt inriktat mot patienter som varit med om trauman mot huvud och nacke. På Capio Novakliniken använder man bland annat produkten för att rehabilitera whiplash, yrsel och migrän.

Jag var med om en bilolycka i september 2020. Jag hade migrän i fyra månader innan jag till slut sökte vård hos Novakliniken. Redan efter fem dagar med Curest VR släppte den värsta huvudvärken, och efter fem veckor hade jag ingen huvudvärk alls. För mig har det varit livsförändrande, säger Robin Nilsson, patient hos Capio Novakliniken.

I mars 2021 kom den allra senaste versionen av Curest glasögon och användarportal. Det har lyft upplevelsen för både patienter och fysioterapeuter.

-Vi ser ett fortsatt stort behov av Curest, i synnerhet nu, när riskgrupper håller sig hemma och det råder nationella restriktioner för gym- och vårdlokaler. Det är glädjande att vår lösning kan stötta både stora och små vårdgivare. För Capio Novaklinken innebär det att de kan arbeta som en mycket större organisation än vad de egentligen är, och därmed hjälpa ännu fler personer i behov av vård, säger Emil Lilja, vd och grundare av Curest.

Om Curest
Curest grundades i Luleå år 2020 och förenar hälsa och sjukvård med modern teknik. Det virtuella träningsprogrammet Curest VR hjälper vårdtagare med rehabilitering av huvud- och nackskador. Bolaget är antaget till Arctic Business inkubatorsprogram.

Om Capio
I Sverige finns Capio från Umeå i norr till Ystad i söder och erbjuder vård inom områdena primärvård, somatisk och psykiatrisk specialistvård samt akutvård. Sedan november 2018 är Capio en del av Ramsay Santé, en ledande europeisk vårdgivare med totalt 36 000 medarbetare i sex länder.

This website uses cookies to ensure you get the best experience. By using our website, you accept these cookies.